Om ABIS

Vad är ABIS?

ABIS är ett antirasistiskt kooperativt företag. Vi har två huvudsyften. Det första är att anställa asylsökande familjer för att möjliggöra för dem att söka arbets- och uppehållstillstånd i Sverige. Det andra är att arbeta för en humanare flyktingpolitik, och mot främlingsfientlighet och rasism. Vi uppmanar alla att ställa upp i kampen mot ”Fästning Europa” och mot EU:s migrationspolitik.

Vi erbjuder:

Det mesta inom hushållsnära tjänster såsom städning, flyttstädning, fönstertvätt, trädgårdsarbete, målning ute och inne, tapetsering och snickerier. Vi har certifierade städare, målare och snickare. Våra tjänster berättigar till RUT och ROT-avdrag. Vid städning använder vi enbart miljöcertifierade rengöringsmedel.

Vi erbjuder även våra tjänster till företag.

Företagsfakta:

ABIS är en socialt kooperativt ekonomisk förening, medlem i KFO och med kollektivavtal med Kommunal. Det är medlemmarna som har beslutanderätt i ABIS och alla som ställer upp på grundprinciperna och sympatiserar med ABIS kan bli medlemmar. Alla som arbetar i ABIS är medlemmar i föreningen. ABIS fungerar dels som ett vanligt företag där vi anställer medarbetare som utför arbetsuppgifter efter hand som kunder beställer och dels som ett bemanningsföretag där vi hyr ut medarbetare till privatpersoner, till företag och till föreningar. ABIS är ett icke vinstdrivande företag. Allt eventuellt överskott återgår enligt stadgarna till kooperativet och de som arbetar där. Vi finns i Göteborg, Stockholm, Malmö, Kristinehamn, Orust, Stenungsund och Trollhättan.
Av de familjer som arbetat för ABIS har hittills ca 120 personer fått arbete och uppehållstillstånd, familjemedlemmar inräknade.