Om ABIS

Vad är ABIS?

ABIS är ett antirasistiskt kooperativt företag. Vi har två huvudsyften. Det första är att anställa asylsökande familjer för att möjliggöra för dem att söka arbets och uppehållstillstånd i Sverige. Det andra är att arbeta för en humanare flyktingpolitik, och mot främlingsfientlighet och rasism. VI uppmanar alla att ställa upp i kampen mot Fästning Europa och mot EU:s migrationspolitik.

Vi erbjuder:

Allt inom hushållsnära tjänster såsom städning, flyttstädning, fönstertvätt, trädgårdsarbete, hemhjälp, målning ute och inne, tapetsering och snickerier. Vi erbjuder även flytthjälp och däckbyten (vi kommer hem till dig och byter däck). Vi har certifierade städare, målare och snickare. Våra tjänster berättigar till RUT och ROT-avdrag. Vid städning använder vi enbart miljöcertifierade rengöringsmedel.

Vi erbjuder även våra tjänster till företag

Företagsfakta:

ABIS är en kooperativ ekonomisk förening, medlem i KFO och har slutit kollektivavtal med Kommunal. Det är medlemmarna som har beslutanderätt i ABIS och alla som ställer upp på grundprinciperna kan bli medlemmar. ABIS fungerar i princip som ett bemanningsföretag som tar emot och förmedlar arbetsuppgifter till privatpersoner ,som kan använda rut och rotavdrag ,och till företag och föreningar. Allt eventuellt överskott återgår enligt stadgarna till kooperativet och de som arbetar där. Vi finns i Göteborg, Stockholm, Malmö, Kristinehamn och Stenungsund.
Av de familjer som arbetat för ABIS har hittills 24 vuxna och 25 barn fått uppehållstillstånd.